Sağlık Bilimleri Fakültesi

Hakkımızda

Fakülte Hakkında

Yaşadığımız çağda insan sağlığına yönelik araştırmalar ve hizmetlerle yalnızca hastalıkların tedavi edilmesi değil, hastalıkların önlenmesi ve sağlığın sürdürülebilirliği de ön plana çıkmıştır. Topluma nitelikli ve kaliteli sağlık hizmetlerinin sunulması, iyi yetişmiş sağlık profesyonellerinin ekip çalışması ve sağlık bilimleri içinde yer alan meslek gruplarının çok disiplinli faaliyetleri ile mümkündür.

Fakültemiz, Türkiye'de giderek daha fazla ihtiyaç duyulan ve ilgi gören, birbirinden farklı ancak birbirini destekleyerek tamamlayan bölümleri ile ülkemizde sağlık alanında hizmet verecek gençleri yetiştirmek üzere Beslenme ve Diyetetik, Ergoterapi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik ve Odyoloji bölümleriyle 2020- 2021 öğretim yılında ilk öğrencileri ile eğitim-öğretime başlamıştır.

Fakültemizde alanında deneyimli öğretim elemanı kadrosu ile teorik ve uygulamalı olarak verilen derslerle dünya standartlarındaki bilgiyi en iyi şekilde değerlendirip toplum sağlığına en iyi bir şekilde hizmet verecek sağlık personeli yetiştirilmektedir.

Fakültede öğrencilerimiz çift ana dal ve yan dal yapma imkânına da sahip olduklarından Erasmus ve diğer öğrenci değişim programlarına katılıp yurt dışında belirli sürelerle eğitimlerine devam etme imkânları da mevcuttur. Ayrıca öğrencilerimiz lisans öğreniminden sonra Üniversitemizin lisansüstü programlarında akademik gelişimlerini sürdürme olanağına sahiptirler.

Üniversitemizdeki Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakülteleri ile bilimsel çalışma desteği ve paylaşımı ile daha güçlü eğitim imkanlarına sahip bulunmaktayız. Staj eğitimleri üniversitemizin kurulacak olan Tıp Fakültesi hastanesinin haricinde bir protokol kapsamında kamu ve özel sağlık kuruluşlarında yapılacaktır.

Fakültemizde ayrıca seminer, konferans, sertifika programları, proje çalışmaları ve kulüp faaliyetleri ile öğrencilerimizin mesleki, sosyal ve kültürel gelişimlerine önemli katkılar sağlanmaktadır.

Amacımız ve hedefimiz öğrencilerimizin mezun olduklarında evrensel etik değerlere saygılı, ekip çalışmasını benimsemiş, bilimsel düşünen, araştıran, projeler üretebilen, iletişimi güçlü, teknolojiyi etkin kullanan sağlık profesyonelleri olarak meslek hayatına atılmalarını sağlamaktır.